Thursday, May 21, 2015

Agung trekking päiksetõusuks

Tippu läheb mitu rada. Tahtsime minna läbi selle, mis läheb läbi templi aga sel ajal oli seal tseremoonia ja siis ei saanud seda rada kasutada. Mingil määral oli see ka hea, kuna see tähendas, et pidime kasutama pikemat rada, mis läheb täiesti tippu. 
Minu soovitus on seda mitte ette võtta ilma hea füüsilise vormita. Jalad peavad tugevad olema(üles minnes on vaja sääri ja alla tulles reie eesmist lihast). Mitu kuud enne tasub jõusaalis teha kükke nii kahel jalal kui ka ühel. :) Lisaks tuleks treenida ka vastupidavust, sest tundide kaupa on ainult üles-üles-üles.
Enne ronimist tasub kindlasti giidiga kokku leppida, et ta valiks sellise tempo, millega jõuaks kella 6-ks tippu või siis kui on näha, et jõuab varem, siis teha paus ja teha lõke, mis soojendaks, sest ilma päikseta hakab tipus külm. Meie giid viis meid kella 4-ks tippu ja siis pidime seal pilkases pimeduses 2h olema. Kuna üles ronimine toimub siis kui tavaliselt magad, siis tipus on uni juba väga tugev ja 2h nii sama olla on paras väljakutse. Kuna giidil oli 2 jopet seljas, siis tema keeras 'maapinnale' magama. Proovisin ka kuid pinnas oli ikka väga külm ja lõdisemine ei lasknud magama jääda. Lihtsalt istuda ka ei julenud kuna kartsin, et saan põiepõletiku. Siis jäigi üle ainult kükke teha ja edasi tagasi kõndida. Need 2h olid ikka väga rasked. Ja kindlasti paluge giidil ka kuuma teed või kohvi tippu kaasa võtta. Sellest OLEKS ka palju abi olnud nende 2h jooksul. Alla tasub ka rahulikult tulla, kuna väga palju ilusaid vaateid avaneb ja raiskamine oleks need nautimata jätta.

Asjad, mis kaasa võtta:
  • müts
  • salli moodi asi, mis ümber kaela käib
  • kindad ronimiseks
  • riided. sellised, millega saaks  mitu kihti kergelt laduda. Mäe jalamil on külm. Ronima hakates läheb soojemaks ja siis koorib riideid vähemaks. Tipu poole jõudes tuleks jälle tagasi panna.
  • trekingu kepp. See pigem küsida giidilt. Kui ta ei anna, siis tuleks metsast mingi oks murda. Ilma kepita hakkama ei saa.
  • Mustriga jalanõud. mida sügavam, seda parem. Pinnas on kohati lahtine(jäme kruus).
  • pealamp. Selle peaks giid andma. Kuna kohati läheb kõiki nelja jäset vaja, siis tavaline taskulaps ei sobi.
  • energiabatoonid. Vastavalt oma maitsele tuleks võtta. Mida kergemad, seda parem. Samas kõrge energiasisaldus on ka tähtis. Kohati läheb väga raskeks ja energia boost on oluline.
  • vesi. Öeldakse, et 2l vett inimese kohta. Tavaliselt on see giidi poolt.
Kontrollige kõik need asjad eelnevalt üle enne kui treki tellite. Ja ilma giidita pole see asi võimalik :)

Meie saime giidi sellelt emaili aadressilt - ketut.uriada@gmail.com
Ubudist peale võtmisega läks maksma 1400000Rp ja selle hinna eest olid nõus kuni 3 inimest üles viima.

No comments:

Post a Comment